Учениците од основните училишта на Општина Карпош и денешниот ден го направија Ден на маската и Ден на шегата. Учениците од утринските часови возбудени пред денешниот маскиран училишен ден одеа кон своите училишта. А маски, идеи од најобични до најоригинални. Меѓу нив и изборот на www.kulturno.mk за најоригинална маска на деветгодишната Сара Киркова.