Дуња Иванова-пијано

16,април, Скопје

Денеска од 12 до 15 часот на Плоштад Македонија во Скопје се одржа пијано маратон на пијанистката Дуња Иванова, со наслов „Наминување“.

„Надминување“

Ова е прв од ваков вид концерт на отворено, на кој можеа да присуствуваат сите намерни и случајни минувачи на Плоштадот, без официјална подготовка за присуство на ваков концерт. Овој обид на Дуња Иванова е прв од ваков тип и со единствена цел да ја доближи пијано музиката до секој поединец.

Концертот под отворено е подржан од Град Скопје .