Акварели

Вечерва во Центарот за култура „Трајко Прокопиев во Куманово, ќе биде отворена изложбата на акарели на познатото македонски сликар Васко Ташковски.

На изложбата се наоѓаат 40-тина негови дела, кои авторот академик ги работел во подогл временски период после 1990-тата година.

Изложбата пред кумановската публика љубители на уметноста ќе биде отворена во 20 часот.