Вечерва во рамките на Скопско лето, во Музејот на град Скопје, ќе се одржи концертот „Ветришта од Шпанија: Песна и Сарсуела“, на Марија Еухенија Бош – сопран, и Ана Фере – пијано, од Шпанија.

Концертот се реализира во соработка со Амбасадата на Кралството Шпанија .

Почетокот е во 20.30 часот!