Во неделата на 22-ри јули почина најстарата личност на светот Јапонката Чијао Мијако. Родена на 2- ри мај 1901-ва година. Светот го напушти во својата 117-та година, а најстар жител на Земјата стана во април оваа година, откако светот го напушти дотогаш најстариот жител Наби Таџима од јапонскиот оствров Кикаји исто во 117-та година.
Семејството на Чијо Мијако

Семејството не дало повеќе информации во јавноста околу нејзината смрт.