ВАГА 

Работа

Добро позиционираниот Јупитер во вашето прво поле објавува одлични планови и добра реализација. Промените се можни, но моментално не се препорачуваат за ретроградна Меркур во вашето дванаесетто поле. Некој од вашето минато ќе се појави за да го уништи вашиот бизнис, иако тврди дека е поинаку. За среќа, вашиот владетел Венера во полето на кариера го амортизира проблемот.

Љубов 

Венера планетата на љубовта ви создава грижи кои и не се многу реални, но се прсутни. Но, нејзината позиција може да најави промена на вашиот статус ако сте сингл или во врска, или пак лице од вашата сфера на работа да ги разбуди вашите емоции и чувства.

Здравје

Лошите навики што ги имате можат да доведат до зголемување на проблемите со здравјето.

ШКОРПИЈА

Работа 

Марс, твојот владетел, заедно со Сонцето се наоѓаат во вашето поле на грижа, па очекувате поволни промени во работата. Особено ако сте во приватен сектор или работите на нови договори, но само под услов да немате долгови од претходните работни места, и сите работи да се расчистени.

Љубов 

Владетелот на полињата на емоциите во деветтата област укажува на личност од далечина, која е многу заинтересирана за вас. Ако патувате овие денови, ќе уживате во пријатна компанија.

Здравје

Сите проблеми што ги имате се поврзани со претерувања, првенствено во храна и пијалоци.

СТРЕЛЕЦ

Работа

Јупитер позитивно се гледа од сите планети, освен Венера, што значи дека најчесто има ирелевантни и не-влијателни луѓе на работа, додека не е важно вашата задача да ги стекнете. Треба да бидете поотворени за критики и да се воздржите од расправии кога некој ќе ве посочи на грешки.

Љубов

Владетелот на полето за партнерство со Меркур, е во Богородица и како ретроградна покажува дека ги доживувате непријатните емоционални ситуации што веќе сте ги доживеале. Осигурајте се дека сте максимално реални и најдете други решенија, за разлика од оние што сте ги примениле во слични ситуации.

Здравје – Слаби точки со вашите  дигестивни органи, па продолжувате да се придржувате на пропишаните  диети.

ЈАРЕЦ

Работа

Венера е во седмо поле, што значи дека
треба да преговарате со вашите деловни
партнери и околностите ќе ви кажат како ќе се развиваат нештата што ви се важни.
Сè е под прашање и сигурно ќе има големи промени, но не веднаш, туку преку низа настани.
Бидете сигурни дека сте подготвени за тоа, па дури и да почнете со сопствени промени, за да не ги пропуштите следните настани.

Љубов

Слободните членови на знакот ги очекува средба со нов познаник, обележан од Венера во седмото поле на партнерство. Грижете се за она во што влегувате, бидејќи аспектот е сериозен и не е погоден за авантури.

Здравје – Можни се уролошки и гинеколошки проблеми.

ВОДОЛИЈА 

Работа

Сакате премногу да ги потчините сите ваши настани на вашите планови, а и
вашите соработници го сакаат истото. Постои опасност од влегување во конфликт со работната средина. Обидете се да преземете чекори однапред, да ги заштитите другите а со тоа ситуацијата нема да се сврти против вас.

Љубов 

Партнерот стана непредвидлив и има проблематично однесување, често и грубо ги
наметнува своите ставови. Обидете се да се одвлечете од оваа ситуација, или пак
да го следите конфликтот. Слободните водолии ќе имаат многу шанси, но неколку квалитетни луѓе ќе ги задоволат вашите критериуми.

Здравје – Проблеми со жлездите, хормоните, шеќерот во крвта, па исправте ја вашата исхрана.

РИБИ                                           

Работа 

Вашиот владетел Јупитер има добри аспекти со повеќето планети, но е лошо поставен во осмото поле и објавува некоја штета. Ако се обидете потешко и бидете претпазливи, ќе имате големи шанси да направите планови и сериозен успех.

Љубов

 Меркур е дел од вашето партнерство во седмото поле, па дури и ретроградно,
што значи дека вие сте несигурни, несигурни, сомневајќи се дали сте слободни
или во врска и брак. Очекувајте проблеми на љубовниот план со неизвесен исход.

Здравје – Не можете да се жалите, летото е добро за вас.