Пред крајот на уште едно лето, со почетокот на септември и нови обврски. Sвездите за септември укажуваат на важни моменти кога се во прашање работата и кариерата. Некои ќе мора да донесат тешки одлуки а некои ги очекува промена на работното место. Во љубовта, подеми и порази на почетокот на есента, во третата декада од септември.

 

 ОВЕН

Работа- Во првиот дел од месецот, насочете се кон оние проекти и работни задачи за кои сте сигурни дека ќе ви донесат плодови и добри резултати, како и посакуваниот профит. Со Меркур и Сатурн добро поставени имате убави можности и ќе ви се отворат нови врати. Ќе може да ги реализирате и веќе почнатите долгорочни проекти.

Малку проблем со јавноста ќе ви донесе квадратот на Венера и Марсот, но за среќа со краткорочен ефект. Овој месец можеби ќе почнете нова соработка што ќе ви донесе подобра позиција.

После 12 септември очекувајте подобра финансиска состојба.

Љубов- За тие што се во врска, внимавајте околу 8-ми септември, не влегувајте во непотребни расправии со партнерот. Љубомората заборавете ја, таа само ќе ви ја отежне комуникацијата со саканиот. Можни се и несогласувања со партнерот околу заеднички инвестиција, но ќе најдете компромис.

Ако сте слободни, немојте да се залетувате по личности кои не ви се наклонети, само ќе го потрошите времето залудно. Опуштете се и добро забавувајте се.

Здравје –Со подршка на Меркур и Уран ќе почнете сосема поинаков начин на исхрана и активности, се со цел да го зголемите имунитетот и подобрите здравјето, со што на крај на септември ќе бидете задоволни.

Совет – Искорисатете ја првата декада од овој месец 

 

БИК

Работа – Првата декада од септември ќе бидете многу активни со убава заработувачка под влијание на секстилот меѓу Венера  и Меркур. Динамични и полетни со можности за продажба или купување на недвижности и со зголемен обем на идеи за вашиот бизнис, особено ако работите во своја фирма или компанија. После 11- ти септември ќе имате доволно финансии за да започнете нешто и ново. Невработените бикови ќе бидат поснаодливи во барање на работа и ќе имаат повеќе успех, особено за некоја хонорарна работа  како за почеток.

Љубов – Оние Бикови што се во врска ќе имаат неповолен период, кој ќе им донесе многу несогласувања и конфликтни ситуации со саканата личност. Ако не сте внимателни може да доведе до оддалечување со партнерот и затоа потребен е компромис. Доколку сте слободни ќе имате повеќе можности да си го промените статусот со личност која ве привлекува.

Здравје – Цел септември ќе имате убави позиции кои ќе ве прават подвижни, витални и здрави.

Совет – Не се оптоварувајте со љубовта непотребно! Се е така како што треба да биде.

 

 БЛИЗНАЦИ

Работа- Во првата декада од септември, Меркур, вашиот владетел, прави секстил со Венера, што ќе ви отвори можности за договори. Ќе имате успех со соговорниците и ќе бидете горди. Меркур ќе влезе во знакот на вашето поле на работа 6-ти септември, што ќе ви овозможи да
се вклучите во сè што бара чувство за детали и анализи. Најголемиот дел од
вашето време ќе го потрошите во пресметки и решавате административни обврски.
Меркур ќе направи Трион со Уран и Сатурн. Ќе имате корисни увиди во многу работи кои не сте ги виделе јасно претходно, и ќе забележите каде направивте пропусти за да имате доволно време тоа да го поправите. Ќе откриете како да ја надминете конкуренцијата. Ова ќе ви донесе повеќе стабилна финансиска ситуација, и ќе можете да си наплатите некои ненаплатени долгови.

Љубов – Квадратот на  сонцето со Јупитер кој владее со вашето поле на бракот и љубовта, во првата декада на септември ќе ви дава многу идеи како да се забавувате. Воедно ќе експирементирате со љубовни знаци на некој ваш досегашен близок пријател, со кој ќе откриете дека можете да уживате во нешто повеќе од едноставно пријателство. Слободните ќе бидат повеќе расположени за забава и нема да бидете заинтересирани  за влез во сериозна емоционална врска. 

 Здравје – Во првата декада на септември ќе имате променливо здравје. Ќе бидете почусвтвителни и под поголем стрес што ќе ви го слабее имунитетот. Во третата декада ќе имате подобрување и поголема наклонетост од ѕвездите па ископристете ја. 

Совет- На дофат постабилна финансиска состојба!

 

РАК

Работа- Во првата декада на месец септември Меркур кога влегува во знакот на Девица во вашето поле на комуникации од каде ќе прави тригон со Уранот и Сатурнот, ве очекува успех во деловните преговори, во што ќе имате помош од еден соработник. Успех ве очекува во поле на јавноста. Ве очекува и добар договор кој ќе ви донесе долгорочна стабилна корист.

Внимавајте на деновите околу 19 септември, не реагирајте брзо и не донесувајте пребрзи заклучоци. Овој месец салдото на вашата сметка значително ќе го зголемите што ќе ви овозможи да планирате понатамошни инвестиции.

Поволни аспекти за работа и на невработените Ракови. Ако не најдете постојана работа сигурно ќе имате хонорарна работа од која одлично ќе заработите.

Љубов – За оние во врска, поволниот аспект меѓу Меркур и Сатурн кој се наоѓа во вашето поле на љубовта, ќе ви донесе повеќе разговри со саканата личност, за теми кои ве засегаат и двајцата. Ќе внесете и повеќе забава и страст во вашата врска, со што ќе ја зајакнете истата.

За слободните, личноста која ве привлекува се однесува многу ладно кон вас.З атоа вниманието свртете го кон некој што е заинтересиран за вас и дајте му шанса, веројатно ќе ве изненади пријатно.

Здравје- Повеќе движење, прошетки во природа и на чист воздух. Бидете на планина или во близина на езеро и повеќе одмарајте. Она што ќе ви наложи септември е дека ќе мора да се зафатите со промена на исхраната. Тоа ќе доведе до продобрување на вашето општо здравје.

Совет- Септември ви е наклонет во полето на финансиите!

 

ЛАВ

Работа- Во првата декада од септември, се отвораат можности за кои едноставно сакате да постигнете напредување во кариерата и да остварите профит, што не сте биле во можност да го имате долго време.

Меркур ќе се направи секстил на Венера, која владее вашата секојдневна  работа и кариера, што ќе ви овозможи успешно да склучите договор со кој ќе ја отвори вратата за лансирање на нов проект, кој ќе го планирате внимателно и упорно.

Ќе извршите голем број успешни бизнис состаноци и презентации.  Меркур ќе влезе на 6-ти септември во знакот на Девица и вашите пари, каде што ќе се направи тројка на Уран, кој се наоѓа во вашето поле на работа, и Сатурн е во вашето поле на услуга. Вашите услуги ќе бидат проширени, и ова ќе ви донесе стабилен и сигурен приход.

Опозицијата на сонцето со Нептун предупредува да бидете внимателни кога се враќате пари и го отплаќате долгот. Избегнувајте позајмување.

Квадратот  на Венера со Марс ќе предизвика несогласувања со деловните партнери. Марс на 11 септември, влегува во знакот на Водолија и вашето поле на публицитет, и сонцето ќе се направи секстил на Јупитер, и тројка на Плутон,што ќе ви донесе пријатни моменти на одглас од јавноста. Ќе можете да направите голем профит преку финансиски услуги, купување недвижен имот и инвестирање во нови проекти. Вашите вештини за управување ќе добијат посилен израз, како и вашето чувство за тоа што носи добри приходи во наредниот период.

Во третата деценија од септември, Меркур ќе направи врска со Сонцето во вашиот паричен простор, што ќе биде уште една добра можност за голем профит што ќе го користите мудро.

Љубов- Во првата половина од септември можете д аразговарате со вашиотпартнер за проблемите што вемачат веќе подолго време.На 11 септември Марс ќе влезе во знакот на Водолија ,вашето поле на љубовта и тоа ќе ве поттикне на заеднички планови,излетии забави што и тоа како ќе и користат на вашата врска.

Ќе го стартувате вашиот партнер за акција. Во втората половина на септември ќе ви донесе ненадејни несогласувања и конфликти за заедничките цели на следниот квадрат на Марс со Уран. Ќе бидете во можност да ја надминете оваа криза и заедно да го остварите  најголемиот дел од она што сте го планирале до крајот на месецот.Ќе ви биде дадена можноста да поминете повеќе време со членовите на семејството.

За слободните лавови, искористете максимум од можностите што ќе ви бидат понудени во септември за да влезете во нова емотивна врск,а која би можела да биде полна со погодност и токму она што го посакувавте подолго време.Ќе воведете личност која е динамична, комуникативна, полна со иницијативи и практични идеи. За многу кратко време помеѓу вас двајца ќе се роди силна привлечност и поврзаност.

Здравје- Потребно за вашето здравје е да практикувате секојдневни прошетки и полесни рекреативни вежби. Повремено ќе бидете склони на стрес од зголемен умор а нема да ве одбегнат и реуматските пречки во зглобовите. Повеќе одмор, лесна храна и вода во организмот.

Совет – Љубовта е на дофат. Уште малку трпение!

 

ДЕВИЦА                                                          

Работа- Меркур, кој ќе владее со вашето поле на работа, ќе направи секстилсо Венера на 3-ти септември. Ќе имате идеи за тоа како да направите подобар профит, но ќе одлучите да го чувате во тајност, така што некој нема да ја украде вашата идеја. 6 септември Меркур ќе влезе во вашиот знак, кој е моќен и во седиштето, што ќе ја зголеми вашето чувство за детали и ќе биде попрецизно и ќе бидете вешти во сè што ќе работите. Некои ќе добиете понуда што долго време ја очекувате од странски партнер за дистрибуција на стоки за градежништво и електроника, како и за стоки за широка потрошувачка.

После 11 септември, кога Марс влегува во знакот на Водолија,ќе можете да започнете ново и плодно партнерство.

Љубов- Ако сте во врска , бидете внимателни во првата деценија од септември, кога Сонцето е поставено такаѓто му се спротиставува на планетата Нептун која с енаоѓа во вашето поле на љубов и брак. Вашиот партнер ќе се сомнева да го измами или да стори нешто зад него, и тоа нема да биде без основа. Ако не го поправите своето однесување и не правите компромиси , може да настанат дополнителни компликации и несогласувања.

Во втората половина на септември вашата искреност ќе биде од голема важност. Меркур ќе направи секстил со Јупитер кој ќе владее со вашето поле на љубов, што ќе доведе до смирување на минатите тензии. Ќе најдете заеднички јазик со вашиот партнер. Ќе ви треба повеќе забава и опуштеност за да ја задржите вашата врска стабилна. Пробајте го тоа. Ако сте слободни, лицето што ви се допаѓа не реагира на начинот на кој сакате вашите сигнали и додворување. Наместо да ги менувате тактиките, ќе се повлечете  и ќе бидете подготвени да се откажете.Но, со поддршка на близок пријател, ќе бидете во можност да го надминете разочарувањето.

Здравје- Бидете внимателни на крвиот притиссок како и забите. Време е да посветите повеќе внимание на себе. Конзумирајте повеќе овошје и сокови. Зголемете ја виталноста на организмот.

Совет- Бидете искрени и во работата и во љубовта. Тоа е клучот на успехот !

 

ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ – МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП ЗА СЕПТЕМВРИ ОД ВАГА ДО РИБИ