“Зајди,зајди”, е една од многуте бесценети музички македонски творби кои зад себе ги остави неповторливиот доајен на македонската музика, легендарниот пеач Александар Сариевски. Со тоа ја збогати и Македонската култура.

Светски познатиот композитор Mark Mancina позајми дел од песната “Зајди, Зајди јасно Сонце” оригинално дело на Александар Сариевски и го вметна во тажната нумера  на која и даде име “Message for the Queen”.