Вечерва со почеток во  20 часот, во Македонската Филхармонија британскиот пеач Брајан Фери со концерт на кој ќе настапи со својата екипа од 12 музичари.

Во најава е изведбата на  хитовите на „Рокси мјузик“ (Avalon, Slave To Love, Don’t Stop The Dance, Jealous guy), како и песните од последниот албум Avonmore.