Филм од Американската филмска продукција од 2017/та година”Blade Runner 2049″, драма, мистерија и откривање на непознатите делови од живеењето.

Младиот “Остар тркач ” открива долго криена тајна која го води да го пронајде поранешниот “Остар тркач” Рик Декард (Rick Deckard), кој е  исчезнат веќе 30 години…
Режија: Денис Веленуе -( Denis Villeneuve )

Сценаристи : Хамптон Фанчер  (Hampton Fancher ) и Мајкл Грин (Michael Green )

Приказната е базирана на новелата “Do Androids Dream of Electric Sheep? од Филип К. Дик  (Phillip K.Dick )

Во улогите, Харисон Форд, Рајан Гонслинг , Ана де Армас и многу други.