Медиумите а и јавноста секогаш сакаат да прочитаат нешто за Марија Шерифовиќ, најнапред оценувајќи го нејзиниот изглед а потоа и нејзиниот глас.

Шерифовиќ е без двоумење пеач со прекрасен глас, која цела своја енергија и внатрешен емотивен порив го искажува преку нејзините песни и изведба.

Деновиве повторно во медиумите со тоа дали се подготвува да го каже судбоносното ДА или пак само е добар маркетинг за време на снимање на нејзин нов спот.

Она што од средбите со неа можеме да кажеме, дека е непосредна, многу своја и дефинитивно кај неа убавината доаѓа од внатре, од нејзиното расположение, моментални чувства и мисли. Затоа е толку различна.