Почетна Актуелно Државната награда „11 октомври„ 2018, денеска ќе им биде врачена на добитниците

Државната награда „11 октомври„ 2018, денеска ќе им биде врачена на добитниците

63

Во македонското Собрание денеска ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“ за 2018 година.

Тројцата добитници наградата ја добиваат за животно дело во областа на културата и уметноста, а Ставридис за животно дело во областа на здравството.