На 19.10.2018  г. во ( петок ) во 12.30 часот во ликовниот салон на НУЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена изложба на дела од реномираната 24 – та Интернационална Кичевска Ликовна Колонија.

На изложбата ќе бидат презентирани 25  дела, работени во летните месеци во 2017 година, на  која учество зедоа следните автори: Жарко Јакимовски од Македонија, Весела Стаменова од Бугарија, Некола Ненадиќ сликар од Хрватска , Марат Бекевев од Казахстан, ументици од Индија, Кипар, Египет, Иран, Словенија, Италија и Србија.