Санта Барбара

 

Сиднеј– најмалку прифатлив град за живеење во Австралија, кој има средна вредност од 12.9 а големо влошување било забележано во последните неколку години, со оглед на тоа дека во 2001 година стапката била 6.3. ‘The UBS Global Real Estate Bubble’ индексот за недвижности го оценил Сиднеј како град со најголем ризик за домување во светот (заедно со Ванкувер).

 

Сиднеј

 

Сан Франциско – Привлечна дестинација но скап град за живот.

Сан Франциско

 

Хонолулу- овој ‘рајски град’ со преубави плажи кој е сместен во островот Оаху, има “median multiple” вредност од 9.2.

Хонолулу

Мелбурн – Со просечна вредност од 9.9 Мелбурн стана неприфатлив град за живеење во последните неколку години од 6.3 во 2001, а под 3.0 во раните 1980-ти години. Од 2001 па наваму просечната вредност на домовите се зголемила за еквивалент на повеќе од три години во просечниот приход на домаќинствата пред оданочување.

Мелбурн

Ванкувер – Најмалку достапен и најскапиот град во Канада, со средна вредност од 12.6, Ванкувер го доживеал најголемото влошување во ова истражување на достапност, зголемувајќи ја вредноста од 2.35 на 5.3 во 2004 година

Ванкувер

Со Хонг Конг како најскапа дестинација за живот веќе скоро една деценија се заокружува листата на најскапи светски градови за живот. Ако не можете да бидете дел од нивниот живот, добро би било да имате можност барем еднаш да посетите некоја од овие најпривлечни дестинации.