На 20 октомври 1955 година,тогашниот Југословенски гигант “Застава ” од Крагујевац го произведе првиот автомобил, легендарното Фиќо.

Сеуште можете по улиците да сретнете некое возило од тој период се до годината кога Фабриката престана да ги произведува, а тоа беше после 2000- та година .

Но, самата фотографија е доказ за едно време “Кога животот имаше поинаква смисла”.