По речиси една недела, во која обожавателите очекуваа да слушнат нешто за неговата разделба со Ариана Гранде – ниту во социјалните мрежи ниту во медиумите, Пит Дејвидсон за време на ендо комично шоу ја реши да проговори.Неговите зборови биле:

“Што можам да ви кажам? Не сакам да сум тука, има многу нешта да се направат“, но и се осмелил и прашал :Дали некој од присутните има слободна соба или да си барам цимер? “. Пит се обидел да се пошегува дека е слободен и дека  има еден час да најде место. По животот во гламурозен стан од 16 милиони долари на Ариана Гранде, тој повторно се вратил во своето семејство. Според извор цитиран од “Е! Вести “, во моментов тој се чувствува добро со своите родители и не бара сериозно сместување.

“Веќе мора да знаете дека и јас и Ариана се разделивме … но кога се веривме си направивме тетоважи. И тогаш многу списанија прашале: “Дали е толку глупав Пит Дејвидсон?” Тој ѝ објаснил на публиката. „Откако поранешниот на Ариана Гранде почина, психата на пејачката се потресе. Многу фанови ја обвинија дека го натерала Марк Милер на дрога, аво медиумите зборувало дека најверојатно врската со Пит Дејвидсон нема да издржи. Беа верени но нивната приказна заврши официјално на 14-ти октомври.