Лука Шулиќ и Стјепан Хаусер подготвија нов албум, а истовремено одлучија извесно време да се разидат како „Ту челос“  пишуваaт хрватските медиуми деновиве.

Најславното дуо на виолончело на светот „Ту челос“ последните години проживува кулминација на популарноста. Но, многубројните обврски со себе донеле и несакани последици, па музичарите одлучиле да се разделат извесно време.

Лука Шулиќ и Стјепан Хаусер подготвиле и нов албум, а истовремено одлучиле извесно време да се разделат , а тоа го најавил Стјепан кој објаснил дека дошло време за пауза.