“Bohemian Rhapsody” е биографски филм кој ја  слави групата Квин, нивната музика и безвременскиот  фронтмен Фреди Меркјури. Тој минатата година беше избран за најдобар машки вокал на сите времиња а познат е по  пркосот и кршење на стереотипите,што и го направија еден од најпознатите почитувани забавувачи на планетата.

Преку пресекот на култни песни и револуционерниот звучен филм, исто така, филмот  го следи  брзиот развој и пораст на бендот, вклучувајќи го и експлозија на истиот метеор туш во време кога животот Фреди е надвор од контрола.

 

Филмот завршува со  триумфално враќање на концертот на Live Aid во кога Меркур, гледајќи во очите на неговата фатална болест,  го водеше бенд во еден од најважните и фасцинантен настапи во историјата на рок музиката. Со континуирано зајакнување на наследството на бендот кој секогаш бил повеќе како семејство, група Квин во секое време, па дури и денес, неизмерно многу инспиративна сонувачи, аутсајдери и љубители на музиката. 

Деновиве љубителите на двете моќни уметности филмот и музиката можат да го видат и во Кината во Скопје.