LICENTIA POETICA-„Шшш!“ збирка поезија од Елена Пренџова

Ви претставуваме поезија од новата книга на Елена  Пренџова, насловена „Шшш!“. Книгата ја доби наградата „Јован Котески“ за 2018 година. Уредник на рубриката Филип Димкоски   Елена Пренџова...

LICENTIA POETICA – Стефан Марковски – Душата е знаме развиорено на...

Овој пат, во рубриката Licentia poetica ,ви ја претставуваме поезијата од необјавената поетска книга на Марковски, насловена „Хипербог“. Уредник Филип Димкоски Смртта не е возвишена, историјата...

LICENTIA POETICA –  Никола Раусављевиќ-  Говорот ретко е појак од тишината

LICENTIA POETICA-рубрика на поети и поезија ,уредник Филип Димкоски Овој пат младиот оет од Балканските простори Никола Раусављевиќ  кој е роден на 8 јуни 1991 година...

LICENTIA POETICA- Марина Мијаковска – Низ соголен јазик за двете тишини

Нашата поетска рубрика ја започнуваме со претставување на поезијата од необјавената книга на Марина Мијаковска насловена  „Соголен јазик“. Соголен јазик Веќе нема да пишувам! Зборовите ги изгубија сите...

Licentia poetica- нова рубрика и отворен простор за поетскиот збор под...

Содржината на културно.мк се проширува, во насока со желба да понудиме подобра и поразновидна содржина на сите оние што сакаат нешто РАЗЛИЧНО. Идејата на младиот...

Последни објави

Временска прогноза

Skopje,mk
clear sky
13.6 ° C
14 °
13.3 °
76 %
1.5kmh
0 %
Fri
22 °
Sat
17 °
Sun
17 °
Mon
17 °
Tue
10 °