Почетна Младите пишуваат

Младите пишуваат

Категорија за сите млади, кретивни и културни кои имаат што да кажат :)

“Џифони” низ призмата на еден учесник- Убаво беше чувството да ги...

"Џифони" -Филмскиот фестивал за млади низ призмата на еден учесник во Работилницата за креативно пишување и филмско сценарио  Пишува Мартин Луевски Пред да одам на Џифони,...

Скопје под магија на сенките: Нов театар во Дебар маало

Текстот е преземен од /voiceskopje.org/2018/08/08/скопје-под-магија-на-сенките-нов-театар Летото е сезона на будење кога се одржуваат различни музички фестивали (за повеќе на оваа тема прочитајте во статијата на Паулина...

Потрагата по млади креативни луѓе, не донесе во Волонтерски центар Скопје

Текстот го напиша Ивана Ангеловска   Волонтерски Центар Скопје веќе 12 години е место за развој на младите Волонтерски  Центар Скопје  е  невладина младинска организација која е...

Џифони Македонија по шести пат од 6-11 октомври

Филмскиот фестивал за млади ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА отвори повик за пријавување за шестото издание Филмскиот фестивал за млади ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА отвори повик за пријавување на 650...

Интервју со повод – Филип Крстевски фотограф – Од детска инспирација...

Филип Крстевски  повеќе години се занимава со фотографијата и студира на насоката за текстил, дизајн и менаџмент. Интервјуто го водеше Татјана Гогоска, главен уредник на...

Репортажа на неделата- Холандија – земјата каде што сонцето заоѓа меѓу...

Холандија - земјата каде сонцето заоѓа меѓу облаците „Земја на лалињата“, „Земја на ветерниците“, „Земја која е пониска од нивото на морето“( таа е една од...

Омар Џаферовски ќе пее за Македонија на Фестивал во Литванија

Омар Џаферовски ќе ја претставува Македонија на Меѓународниот фестивал "Каунас талент" во Каунас, Литванија. Тој ќе биде во конкуренција со деца и млади од...

15 годишно момче ги изгубило родителите, но затоа иако малолетен мора...

Спасе Богоевски е 15-годишно момче, кое минатата година ги изгубило двајцата родители, но за жал мора да мисли за наследените долгови, иако е малолетен. Тренира...

Македонија на мапата од Првиот Македонскo-Израелски Start-up EXAI

Во последната деценија IT индустријата зеде голем замав и во Македонија. Се повеќе странски инвеститори го гледаат потенцијалот кој се нуди кај нас, во...