Почетна Младите пишуваат

Младите пишуваат

Категорија за сите млади, кретивни и културни кои имаат што да кажат :)

Издвојуваме од најновиот број на Voices magazine – Автостопот е спој...

Младите пишуваат  Патување со автостоп? И мојот одговор беше нема шасни, пред да се впуштам во таква авантура. Голем број луѓе кога ќе слушнат за автостопирање...

Интервју со повод – Филип Крстевски фотограф – Од детска инспирација...

Филип Крстевски  повеќе години се занимава со фотографијата и студира на насоката за текстил, дизајн и менаџмент. Интервјуто го водеше Татјана Гогоска, главен уредник на...

Фармерки: мистично парче облека коешто го носат сите…речиси!

Насекаде низ светот, луѓето ги носат: безвременски, унисекс и повеќе генерациски, тие се најпродаваните пантолони: фармерките. Очигледно, не можеме да зборуваме за „Џинс“, ако не...

Пијанистот Арда Мустафаоглу освои второ место на натпревар во Турција

На 19-от Интернационален пијано фестивал во Анталија (Турција), младиот македонски пијанист Арда Мустафаоглу освои втора награда на двоетапниот интернационален пијано натпревар за млади таленти На...

Генерациски јаз – Младите насочуваат

Сте слушнале ли некогаш некој да каже: ехх во мое време, се знаеше порано или ахх се беше поедноставно. Целта на овие изрази е...

Антверп – Градот на Дијамантите и младите

Репортажа за Антверп , од рубриката Младите пишуваат, Волонтерски центар Скопје Антверп е еден од најголемите и најубавите градови во Белгија, но не е главниот...

Отворен повикот за програмата за млади уметници „Инкубатор“

Фросина Шуман и Исидора Краљевска, кои ја посетуваа Програмата за млади уметници „Инкубатор“ во областа на танцот под менторство на кореографката Рисима Рисимкин, ќе...

Во организација на Волонтерски Центар Скопје – ИнКо-Ин летен...

Волонтерски Центар Скопје од 1-7 август 2018, го реализира интеркултрурниот Летен камп за адолесценти од 16- 18 години во Центарот Солферино, Струга. Летниот камп...

Интервју со повод- Александра Ацеска – Секој избран простор е инспирација

Интервју со повод- Александра Ацеска - Секој избран простор е инспирација Разговорот го водеше Татјана Гогоска Александра Ацеска е млад ликовен уметник, која неодамна во Изложбениот...

Од идеја до реализација – “Carpe Diem ” во рацете...

Додека чекаа да најдат вработување и некој друг да им ја обезбеди егзистенцијата и нивниот професионален развој, двете млади девојки Сара Лазовска и Марианџела...