Младите пишуваат

Категорија за сите млади, кретивни и културни кои имаат што да кажат :)

Интервју со повод – Филип Крстевски фотограф – Од детска инспирација...

Филип Крстевски  повеќе години се занимава со фотографијата и студира на насоката за текстил, дизајн и менаџмент. Интервјуто го водеше Татјана Гогоска, главен уредник на...

Волонтерски центар -Скопје-Октомври месецот со многу имиња а едно значење-ЕСЕН

  https://voiceskopje.org/2018/09/28/%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%B0/ Игор ПопТрајков ТАГА Заборавениот капак удира по оквирот, како да знае каде му е местото; еднаквоста на облиците ја потврдува, како и надворешноста и внатрешноста на сè. Кој ќе го...

Омар Џаферовски ќе пее за Македонија на Фестивал во Литванија

Омар Џаферовски ќе ја претставува Македонија на Меѓународниот фестивал "Каунас талент" во Каунас, Литванија. Тој ќе биде во конкуренција со деца и млади од...

Два дена, 8. 000 млади и бесконечно многу идеи –...

BY VOICES ON SEPTEMBER 26, 2018 Годишниот политички, музички фестивал предводен од младите,  Yo!Fest, своето десетто издание го одржа во Стразбур, Франција помеѓу 1-ви и 2-ри јуни. Третиот...

Репортажа на неделата- Околу светот од Шпанија до Македонија

Од Шпанија до Скопје, се е авантура! BY VOICES / Mладите пишуваат Од мојот дом во Шпанија до Скопје има точно 2866,2 километри. Јас сум Ана,Ana Fernández Hernández...
video

Добредојде, Селина!

Здраво! Јас сум Селина, имам 23 години и сум медиа-асистент од Финска. Немав шанса да работам во мојата област во мојата родна земја, па место...

Пијанистот Арда Мустафаоглу освои второ место на натпревар во Турција

На 19-от Интернационален пијано фестивал во Анталија (Турција), младиот македонски пијанист Арда Мустафаоглу освои втора награда на двоетапниот интернационален пијано натпревар за млади таленти На...

Издвојуваме од најновиот број на Voices magazine – Автостопот е спој...

Младите пишуваат  Патување со автостоп? И мојот одговор беше нема шасни, пред да се впуштам во таква авантура. Голем број луѓе кога ќе слушнат за автостопирање...

Репортажа на неделата- Холандија – земјата каде што сонцето заоѓа меѓу...

Холандија - земјата каде сонцето заоѓа меѓу облаците „Земја на лалињата“, „Земја на ветерниците“, „Земја која е пониска од нивото на морето“( таа е една од...

Џифони Македонија по шести пат од 6-11 октомври

Филмскиот фестивал за млади ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА отвори повик за пријавување за шестото издание Филмскиот фестивал за млади ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА отвори повик за пријавување на 650...