Младите пишуваат

Категорија за сите млади, кретивни и културни кои имаат што да кажат :)

Конкурс за геофотографија од водопади и кањони во Македонија

Истражувачкото здружение на студенти географи „Природник” започнува серијал на тематски геофотоконкурси насочени кон природните убавини на Македонија. Првиот конкурс е посветен на водопадите и...

Генерациски јаз – Младите насочуваат

Сте слушнале ли некогаш некој да каже: ехх во мое време, се знаеше порано или ахх се беше поедноставно. Целта на овие изрази е...

15 годишно момче ги изгубило родителите, но затоа иако малолетен мора...

Спасе Богоевски е 15-годишно момче, кое минатата година ги изгубило двајцата родители, но за жал мора да мисли за наследените долгови, иако е малолетен. Тренира...

Младите пишуваат-Џифони:Филм,среќа и моцарела

Џифони: Филм, среќа и моцарела за културно.мк пишува Никола Јовановски - претставник од Џифони Македонија на Џифони- Италија Синопсис на Џифони: идеш во јужна Италија, те...

Потрагата по млади креативни луѓе, не донесе во Волонтерски центар Скопје

Текстот го напиша Ивана Ангеловска   Волонтерски Центар Скопје веќе 12 години е место за развој на младите Волонтерски  Центар Скопје  е  невладина младинска организација која е...

Антверп – Градот на Дијамантите и младите

Репортажа за Антверп , од рубриката Младите пишуваат, Волонтерски центар Скопје Антверп е еден од најголемите и најубавите градови во Белгија, но не е главниот...

Во организација на Волонтерски Центар Скопје – ИнКо-Ин летен...

Волонтерски Центар Скопје од 1-7 август 2018, го реализира интеркултрурниот Летен камп за адолесценти од 16- 18 години во Центарот Солферино, Струга. Летниот камп...

Скопје под магија на сенките: Нов театар во Дебар маало

Текстот е преземен од /voiceskopje.org/2018/08/08/скопје-под-магија-на-сенките-нов-театар Летото е сезона на будење кога се одржуваат различни музички фестивали (за повеќе на оваа тема прочитајте во статијата на Паулина...

Отворен повикот за програмата за млади уметници „Инкубатор“

Фросина Шуман и Исидора Краљевска, кои ја посетуваа Програмата за млади уметници „Инкубатор“ во областа на танцот под менторство на кореографката Рисима Рисимкин, ќе...

Од идеја до реализација – “Carpe Diem ” во рацете...

Додека чекаа да најдат вработување и некој друг да им ја обезбеди егзистенцијата и нивниот професионален развој, двете млади девојки Сара Лазовска и Марианџела...