Младите пишуваат

Категорија за сите млади, кретивни и културни кои имаат што да кажат :)

Во организација на Волонтерски Центар Скопје – ИнКо-Ин летен...

Волонтерски Центар Скопје од 1-7 август 2018, го реализира интеркултрурниот Летен камп за адолесценти од 16- 18 години во Центарот Солферино, Струга. Летниот камп...

Скопје под магија на сенките: Нов театар во Дебар маало

Текстот е преземен од /voiceskopje.org/2018/08/08/скопје-под-магија-на-сенките-нов-театар Летото е сезона на будење кога се одржуваат различни музички фестивали (за повеќе на оваа тема прочитајте во статијата на Паулина...

Отворен повикот за програмата за млади уметници „Инкубатор“

Фросина Шуман и Исидора Краљевска, кои ја посетуваа Програмата за млади уметници „Инкубатор“ во областа на танцот под менторство на кореографката Рисима Рисимкин, ќе...

Од идеја до реализација – “Carpe Diem ” во рацете...

Додека чекаа да најдат вработување и некој друг да им ја обезбеди егзистенцијата и нивниот професионален развој, двете млади девојки Сара Лазовска и Марианџела...

Репортажа на неделата – Овој пат помалку познати привлечни дестинации-СЕНТ МИШЕЛ

Сент Мишел, планина ни на копно ни на море. Една од првите градби ставени во листата на светското богатство на Унеско (во 1979 година) е...

Ана Јаневска се врати со злато од Израел

Македонската надеж во пливање Ана Јаневска учествуваше на отвореното првенство во Нетанија, Израел каде имаше успешен настап. Освои златен медал во дисциплината 50 метри...

Промоција на Младинска повелба за мир

Во Општина Куманово денеска ќе биде промовирана Младинска повелба за мир.Ова е документ со препораки за надминување на меѓуетнички конфликти и зајакнување на соработката...