Отворено 20-тото јубилејно издание на Летниот регионален универзитет во Струга.

Оваа недела Струга ќе биде и во знакот на одржување на 20- тото изданиеа  на Летниот регионален универзитет во Струга. Оваа година, Летниот универзитет се одржува од...

НОВИНИ И ПРЕДИЗВИЦИ – Колку можеме да очекуваме промени во актуелниот...

Не ретко слушаме или читаме дека поранешниот систем беше подобар.Учениците повеќе учеа и знаеја, наставниците беа посолидни и попочитувани.И згора на се имаше една...

Студенти од ФЕИТ лауреати на натпреварот во Истанбул

Прва награда за ФЕИТ на натпреварот ICAMES во Истанбул Петмина студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии освоија прво место на натпреварот ICAMES 2018...

Меѓународна научна манифестација во МАНУ

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за реална лингвистика (ИЦАЛ)...

Тренинг за млади академци-Скопје ЕУ Инфо Центар

На 5-ти мај во сабота ќе се одржи третиот и завршен дел од Тренингот за Млади академци кој од средината на март го организира...

Образовни раскрсници

Пишува М-р Т. Гогоска Каде заталка македонското образование ? Ако децата се нашето најголемо богатство, по којзнае кој пат прашуваме „Зошто токму во него се случуваат...

КРЕАТИВНОСТ НА ДЕЛО

Од Охрид за www.kulturno.mk, М.Боздоганова Инспирирани од своите омилени цртани ликови, петтоодделенци од две основни училишта во Охрид, минатата недела ги здружија силите и заеднички...

Образование за сите деца

Општина Прилеп во соработка со ОУ „Климент Охридски“, за потребите на децата со аутизам кои ја следат наставата во ова училиште кон крајот на...

„ГОЛЕМИОТ СТУД“ – дипломска претстава на студентите од факултетот за драмски...

Факултетот за драмски уметности од Скопје во соработка со Македонскиот народен театар, на минатава недела поточно на 26-ти (понеделник) и 27-ми (вторник) март ја...

Последни објави

Временска прогноза

Skopje,mk
few clouds
23 ° C
23 °
23 °
69 %
0.5kmh
20 %
Sun
31 °
Mon
29 °
Tue
27 °
Wed
29 °
Thu
29 °