Старите апарати се враќаат од заборавот

Постојат апарати во нашиот дом кои служат како антиквитети и бришеме од нив прашина. Таквите апарати заминале со времето и сега потсетуваат на некои...

Машината за пишување замина во заборав

Некогаш машината за пишување  претставувала најважниот уред во канцалариите, а денес е вистински раритет. Првата машина за чукање ја патентирал Хенри Милер во 1714...

„Соколана нашата гордост“-втор дел на документарниот филм

Вечерва со почеток во 20 часот  во Занаетскиот дом во Куманово ќе биде промовиран вториот дел на документарниот филм „Соколана нашата гордост“, од спортскиот...

За една земја во која вистински имаше живот за сите

25 мај, Ден на младоста на Југославија Пишува Т. Гогоска Времињата се менувааат, границите се бришат, други се создаваат, држави и народи  исчезнуваат.Тоа е велат историски...

Последни објави

Временска прогноза

Skopje,mk
scattered clouds
8 ° C
8 °
8 °
100 %
1kmh
40 %
Sun
16 °
Mon
11 °
Tue
12 °
Wed
13 °
Thu
9 °